• Forside /
  • Ændringer /

Ændring 2018.22 Grimstrup By, Boligområde nord for skolen, Egedalvej

Ændringen vil give mulighed for attraktivt boligområde.

Som det ses på kortet omfatter ændringen et område nord for skolen ved Egedalvej i Grimstrup.

Baggrunden for kommuneplanændringen er et ønske fra Esbjerg Kommune om at udlægge et område i Grimstrup til boligområde. Området er attraktivt og ligger tæt på både skov og skole. I den gældende kommuneplan er området udlagt til landzone, men planlagt overført til byzone. Størstedelen af det område, der ønskes ændret til boligområde, er i dag udlagt til teknisk anlæg, mens det dige, der afgrænser området mellem skolen og det nye boligområde, ligger i offentligt område.

Skolens område med boldbaner mod vest fastholdes i landzone, men ændrer anvendelse fra teknisk anlæg til Grønt område med idrætsformål.

Arealets afgræsning, omgivelserne og rammer for lokalplanlægningen, fremgår af de følgende sider.

I overensstemmelse med Forslag til Ændring 2018.22 udarbejdes Forslag til Lokalplan nr. 20-010-0003.

I perioden 02-10-2018 til 16-10-2018 var forslaget i idehøring på Esbjerg Kommunes hjemmeside. Her opfordrede byrådet borgerne til at komme med ideer til områdets anvendelse.

Bilag IV-arter er dyr og planter, der ifølge EF-habitatdirektiv kræver særlig beskyttelse. Kommuneplanændringen vurderes ikke at påvirke bilag IV arter eller deres yngle og rasteområder

Der er kommet en bemærkning fra Miljøstyrelsen omhandlende manglende bilag IV-arter. Det er nu indarbejdet i kommuneplanen og ændringen er vedtaget endeligt med denne justering.

På kommuneplanens farvede hovedstrukturkort ændres en del af et Område til teknisk anlæg samt en lille del af et Offentligt område til Lavt boligområde. En mindre del af et Område til teknisk anlæg ændres til Grønt område. Ændringerne er illustreret på kortet.

Af kortet kan ses at enkeltområde 20-010-210 udskilles fra enkeltområde 20-010-170 og udvides med en lille del af enkeltområde 20-010-110.