Ændring 2018.29 Vognsbøl, Boligområde til socialt tilbud, Esbjerg

Ændringen vil give mulighed for nyt boligområde til socialt botilbud.

Som det ses på kortet omfatter ændringen et område ved Niels Bohrs Vej og Spangsbjerg Møllevej i Esbjerg.

Det offentlige område ønskes ændret til boligområde for at give mulighed for placering af et socialt boligtilbud. Placeringen på uddannelsessletten begrundes i ønsket om at undgå nabokonflikter til andre boliger. Området udskilles som et eget rammeområde, hvor bebyggelsesprocenten og bygningshøjden sænkes væsentligt for også på denne måde at sikre, at der ikke bygges anden boligbebyggelse i nærheden af det aktuelle sociale boligtilbud.

I overensstemmelse med Forslag til Ændring 2018.29 udarbejdes Forslag til Lokalplan nr. 01-030-0006.

I perioden 03-12-2018 til 17-12-2018 var forslaget i idehøring på Esbjerg Kommunes hjemmeside. Her opfordrede byrådet borgerne til at komme med ideer til områdets anvendelse.

Der er kommet en bemærkning fra Miljøstyrelsen omhandlende manglende bilag IV-arter. Det er nu indarbejdet i kommuneplanen og ændringen er vedtaget endeligt med denne justering.

På kommuneplanens farvede hovedstrukturkort ændres en del af et Offentligt område til Lavt boligområde. Ændringerne er illustreret på kortet.

Af kortet kan ses at enkeltområde 01-030-240 udskilles fra enkeltområde 01-030-130.

01-030-130 - Universiteterne